Terug naar resultaten

Tekni-Plex Europe nv

Wie we zijn

Wedden dat je er nooit bij stil staat? De keel- en neusspray, de puffer van de longpatiënt, de medische buisjes voor hartoperaties & infusen, de blisterverpakking met het geneesmiddel, het handpompje voor zeep, de balpen, het parfumflacon en de fles met draaidop; stuk voor stuk dagelijkse gebruiksvoorwerpen waarvan het technisch functioneren of bewaren van de inhoud afhangt van kleine dingetjes zoals (stijg)buisjes, doorzichtige barrièrefilm en dichtingen binnenin. Onzichtbaar, maar onmisbaar.

Tekni-Plex Europe, industrieel toeleveringsbedrijf in Erembodegem (Aalst), is sinds 1966 pionier in de polymeertechnologie gespecialiseerd in het aanbieden van hoogwaardige kunststofoplossingen voor de ontwikkeling van innovatieve verpakkingsmaterialen. Als wereldleider op het gebied van plastic- en rubbertechnologie biedt Tekni-Plex op maat gemaakte materiaaloplossingen aan voor kritieke toepassingen voor grote en kleine medische en farmaceutische spelers en producenten van verzorgings- en huishoudproducten of voedingsbedrijven.

Benieuwd? Bekijk dan zeker deze video: www.youtube.com/watch?v=_1FFY1IMTfc

Onze divisie Healthcare is gespecialiseerd in extrusie van medische tubing in een cleanroom omgeving, laminatie en het slitten van blisterfilm met een hoge waterdampbarrière voor de farmaceutische industrie en de coextrusie van meerlaagse film voor diverse hoogwaardige toepassingen.

Onze divisie Consumer Products spitst zich toe op de extrusie van kunststofbuisjes en -band, het stansen van plastic en rubberen dichtingsringen, extrusie en slitten van geschuimde of volle plastic band en punchen van dichtingsschijven in enkele en meerlagige structuren.

De Aalsterse vestiging, Europees hoofdfiliaal van de Amerikaanse holding Tekni-Plex Inc, is vijf hectare groot, draait een omzet van meer dan 100.000.000 EUR en telt 360 medewerkers. Méér dan 95% van de productie is bestemd voor uitvoer. Het geografisch afzetgebied bestaat voornamelijk uit de EU-landen maar er wordt ook uitgevoerd naar de Verenigde Staten, UK, Azië en Afrika. De Tekni-Plex groep wereldwijd heeft een omzet van 1.7 miljard en telt 9.000 medewerkers, verspreid over 40 locaties over de hele wereld. 

Waar we voor staan

Tekni-Plex Europe staat voor:

 • Materiaaloplossingen
 • State-of-the-art technology
 • Hoogste kwaliteitseisen
 • Innovatie
 • Duurzaamheid
 • Aandacht voor mens en maatschappij

Een constante drijfveer voor innovatie en investeringen in R&D en engineering zorgen voor een diepgaande kennis van kunststofmaterialen (rubber en plastics) en diverse productietechnieken (o.a. extrusie, laminatie, punching). Wij steunen op meer dan 50 jaar ervaring, in samenwerking met onze klanten en leveranciers, om innovatieve en duurzame materiaaloplossingen aan te bieden. Bij Tekni-Plex staat duurzaamheid centraal in productinnovatie. Wij ontwikkelen producten die bv. lichter zijn zodat ze minder grondstof bevatten maar dezelfde kenmerken behouden, die in gemeenschappelijke afvalstromen recycleerbaar zijn, die gerecycleerd materiaal bevatten, en wij recycleren onze eigen productie-uitval.

Onze doelstelling als kunststofproducent is om naar 0% plastic afval te gaan. Plastics hebben hun imago tegen, door de plastic vervuiling die zichtbaar is. Toch zijn plastics heel waardevolle grondstoffen. Onze plastics zorgen dat producten en voeding langer houdbaar zijn. Bovendien zijn ze noodzakelijk in de medische wereld. De uitdaging is om onze plastics zo te ontwerpen dat ze eindeloos herbruikbaar zijn. Via talrijke inspanningen en onderzoek bevordert Tekni-Plex de recyclage van plastics (circulaire goederenstroom) en vermijden we dat ze op de afvalberg terecht komen.

De veiligheid en het welzijn van werknemers garanderen, investeren in onze mensen, het milieu en onze leefwereld beschermen, onze co²-voetafdruk verkleinen en meer doen met minder, is niet alleen goed voor het bedrijf, het is gewoon de juiste ingesteldheid. Al deze initiatieven kaderen in de Sustainable Development Goals (SDGs), de 17 duurzaamheidsdoelstellingen zoals gedefinieerd door de Verenigde Naties. Voor elk van deze doestellingen heeft Tekni-Plex projecten gelanceerd waardoor ze reeds drie jaar op rij het Charter Duurzaam Ondernemen heeft behaald en in 2021 SDG-pioneer is geworden. 

Wat we doen

Ons productportfolio bestaat uit:

 • In cleanroom geproduceerde medische buisjes en slangen o.a. voor open-hart-operatie, infuus en dialyse
 • Hoogwaardige film voor verpakking van geneesmiddelen
 • Stijgbuisjes voor allerlei spuitbussen, vernevelaars en pompjes o.a. parfum, ontsmettingsgel en zeep
 • Dichtingsmaterialen in rubber en al dan niet geschuimde kunststof voor spuitbussen, vernevelaars en draaidoppen
 • Geschuimd materiaal voor ondervloer van laminaat & vinyl. 
Wat je zeker niet mag missen

Misschien vroeg je je al ooit af hoe het doorzichtige buisje in een fles parfum of ontsmettingsgel eigenlijk wordt gemaakt? Of hoe de spuitkop van een spuitbus in elkaar zit? Wist je dat de doorzichtige film van een tablet pillen uit verschillende lagen gelijmde kunststof bestaat als bescherming tegen vocht?

Niet te missen zijn onze diverse hoogtechnologische productieprocessen, onze cleanroom productie of misschien ben je wel geïnteresseerd in onze doorgedreven materiaalkennis en initiatieven rond vermindering plastiekafval en C0²-uitstoot.

Ongekend is onbemind. Kom daarom een kijkje nemen achter onze bedrijfsmuren en ontdek het reilen en zeilen van een internationaal productiebedrijf. Voor de allerkleinsten (en ja, ook de minder kleintjes) organiseren wij een workshop “techniek” (STEM) en “kunst uit productie-uitval”. 

Wist je dat?

95% kans dat in de spuitbussen en vernevelaars in je keuken, badkamer, garage, tuinhuis, toilet en medicijnkastje een onderdeeltje zit dat Tekni-Plex Europe uit Erembodegem vervaardigd heeft. Sterk toch! Onze producten zijn “onzichtbaar, maar onmisbaar.” Ze zitten in keel- en neussprays, puffers, medicijnblisters, handpompjes voor zeep, balpennen, parfumflacons en flessen met draaidop. Ook in de medische wereld vind je onze producten terug. Denk maar aan medische buisjes voor hartoperaties & infusen, ademhalingsondersteuning, nierdialyse, chemo. Tekni-Plex is groots in het produceren van ‘kleine dingen’…, maar nét die kleine dingen maken een heel groot verschil!

Adres:
Industrielaan 37
9320 Erembodegem
Telefoon: 053 650711
Website: www.tekniplex.be
Openingsuren:

Van 10u tot 17u

Inhoud:
 • Techniek & Technologie
Praktisch:
 • Leuk voor kinderen
Gesproken taal:
 • Nederlands

Industrielaan 37, Erembodegem