Terug naar resultaten

skeyes (voormalige Belgocontrol)

De inschrijvingen zijn VOLZET voor een bezoek aan dit bedrijf.
Wat we dagelijks doen

skeyes staat in voor de veiligheid van het burgerlijk luchtverkeer in België en in een deel van Luxemburg. Zijn activiteitenzone is één van de meest complexe luchtruimen in Europa en strekt zich uit van de grond – de controle van de bewegingen op de Belgische luchthavens – tot op 24.500 voet (ongeveer 8.000 meter).

 

Wist je dat

skeyes meer dan 850 medewerkers telt waarvan +/- 300 verkeersleiders? We werven trouwens nog volop aan. Elk jaar beheren onze luchtverkeersleiders meer dan één miljoen bewegingen! En wist je dat we ook een eigen meteodienst hebben die nauwkeurige weersvoorspellingen doet en zo tot onze opdracht bijdraagt: de veiligheid van de luchtvaart.

 

Welke beroepen je aan het werk kan zien

Op 6 oktober krijg je de kans om te spreken met luchtverkeersleiders, ingenieurs en technici (verantwoordelijk voor de infrastructuur en systemen), weersvoorspellers en simulatoroperatoren voor de opleiding van de verkeersleiders. Kortom, heel wat professionele luchtvaartfanaten en enthousiastelingen.

 

Wat je zal ontdekken

Je zal ontdekken wat luchtverkeersleiding precies inhoudt, wat onze verkeersleiders allemaal doen, over welke middelen zij daarvoor beschikken, welke rol het weer hierin speelt en waarvoor radars, navigatie- en communicatieapparatuur dienen. Zeer uitzonderlijk krijg je toegang tot het hart van de luchtverkeersleiding.

 

Wat je zelf mag uitproberen

Bij aankomst krijg je een audiogids mee op pad die je tijdens het parcours algemene informatie geeft. Daarnaast kan je met al je vragen terecht bij onze aanwezige medewerkers. Je zal ook je skills als piloot of verkeersleider kunnen testen. De meteocollega’s geven je tips over hoe je het weer kan voorspellen.

 

Wat wij nog extra voor jou in petto hebben

Zeer uitzonderlijk krijg je toegang tot het hart van de luchtverkeersleiding: ofwel kies je voor een bezoek aan het nationaal luchtverkeersleidingscentrum (CANAC 2) met zicht op de operationele zaal OF je kiest voor een bezoek aan het trainingsniveau van de controletoren, met adembenemend zicht op de luchthaven en de start- en landingsbanen.

 

Welke workshops wij organiseren

Test je skills als luchtverkeersleider en/of piloot op de vlieg- en controlesimulatoren (doorlopende activiteit voor jong en oud). En maak kennis met de talrijke boeiende beroepen bij skeyes. Misschien ben jij wel één van de profielen naar wie we nog op zoek zijn! Bezoek zeker onze Jobs Corner!

 

Wat wij voor de kinderen voorzien

Een bezoek aan onze site is ook interessant voor kinderen, alleen al omdat wij in een fascinerende sector actief zijn. Maar opgelet: er is geen kinderopvang voorzien en kinderen onder de 12 jaar zijn niet toegelaten voor het bezoek aan de controletoren.

 

Waar je kan parkeren

Er zal voldoende parkeergelegenheid voorzien worden in de nabije omgeving van de skeyes-site. Parkingboys zullen je vanaf de hoofdingang de weg wijzen.

 

Adres:
Tervuursesteenweg 303
1820 STEENOKKERZEEL
Telefoon: 09 266 05 50
Openingsuren:

10u00 tot 17u00

Inhoud:
  • Transport & Logistiek
Praktisch:
  • Jobs
Toegankelijkheid rolstoelgebruikers:
  • Volledig rolstoeltoegankelijk

Tervuursesteenweg 303, STEENOKKERZEEL

In the spotlight

GENT

KU Leuven Technologiecampus Gent

  • Techniek & Technologie

Gent

ArcelorMittal Gent

  • Techniek & Technologie

Brugge/Zeebrugge

NOORDZEE DRONES

  • Techniek & Technologie