Terug naar resultaten

Kinderdagverblijf 't Kevertje

Wie we zijn

Kinderdagverblijf ’t Kevertje organiseert dagopvang voor baby’s, peuters en kleuters tot ze de overgang maken naar het basisonderwijs. Ook kinderen met een specifieke zorgbehoefte zijn welkom. Het kinderdagverblijf geeft ouders de mogelijkheid om met een gerust hart te gaan werken, solliciteren of studeren.

De kinderen verblijven in vaste leefgroepjes van maximaal 14 aanwezige kinderen:
- 4 babygroepjes (0 tot 18 maanden)
- 4 peutergroepjes (18 maanden tot overgang basisonderwijs)

Daarnaast organiseren we ook buitenschoolse opvang voor kinderen die reeds naar de kleuterschool gaan. Zij worden voor en na de schooluren en tijdens schoolvakanties opgevangen in de polyvalente hal van het kinderdagverblijf.

Het kinderdagverblijf is erkend en vergund voor een capaciteit van 99 plaatsen en wordt gesubsidieerd door Kind en Gezin. OCMW Diest is de organisator van 't Kevertje.

Waar we voor staan

Onze missie is " samen groeien, samen bloeien"

Samen:
Wij beschouwen de opvoeding van elk kind als een gedeelde opdracht. Samen met ouders gaat ons team van gemotiveerde begeleiders op zoek naar een optimaal pedagogisch klimaat voor elk kind.

Groeien:
Wij bieden kwaliteitsvolle zorg in een veilige en geborgen omgeving. Zo geven wij onze kinderen de basis om op te groeien tot zelfzekere, creatieve en gelukkige personen.

Bloeien:
In ons kinderdagverblijf wordt de eigenheid van elk kind gerespecteerd. Wij helpen kinderen te bloeien in hun sterktes en talenten, rekening houdend met het eigen ontwikkelingsniveau.

Wat vinden wij nog belangrijk? Openheid, respect, (buiten)spelen, positieve opvoeding en professionaliteit.

Wat we doen

’t Kevertje omringt de kinderen met de beste zorgen tijdens de afwezigheid van de ouders. Daarvoor wordt een beroep gedaan op een team van gekwalificeerd en bekwaam personeel. We staan in voor de verzorging en de opvoedkundige begeleiding van de kinderen. Ons kinderdagverblijf wil een veilig, kindvriendelijk klimaat scheppen dat de ontwikkeling van de kinderen bevordert en hun de beste kansen biedt om hun talenten en vaardigheden te ontplooien. 

Wat je zeker niet mag missen

Snuffel rond in de verschillende groepjes, maak kennis met de werking en kom te weten wat een job in het kinderdagverblijf inhoudt.

  • Kruip eens in onze reuze kinderstoel en ervaar zelf hoe het is voor kinderen om op te groeien in een grote wereld.
  • Met hindernissenparcours, drankje, pannenkoekjes en goodiebag voor de eerste 50 bezoekers

Ontdek hoe het OCMW-kinderdagverblijf haar missie ‘samen groeien, samen bloeien’ vertaalt naar de praktijk. Kom kijken hoe de kindjes opgevangen worden en hoe we genieten van veel groen met veel speelkansen!

Wij zijn op zoek naar jou

Volg je een opleiding tot begeleider of wil je graag werken met jonge kinderen? Kom dan zeker een kijkje nemen achter de schermen! We maken je graag warm voor een unieke job met veel voldoening in een mooie omgeving. Je krijgt er ook meer uitleg over werken bij Team Stad & OCMW Diest in het algemeen. Welkom!

 

Adres:
Kloosterbergstraat 15
3290 Diest
Telefoon: 013 32 21 92
Website: www.diest.be
Openingsuren:

Van 10u tot 17u

Inhoud:
  • Dienstverlening
  • Welzijn
Praktisch:
  • Leuk voor kinderen
Gesproken taal:
  • Nederlands
Toegankelijkheid rolstoelgebruikers:
  • Beperkt rolstoeltoegankelijk

Kloosterbergstraat 15, Diest