Terug naar resultaten

imec

Wie we zijn

Bij imec doen we maar liefst al 38 jaar onderzoek naar digitale technologie en nano-elektronica.Daarnaast vinden we het ook belangrijk om sterke banden te onderhouden met lokale beleidsmakers en ondernemers om zo de digitale transformatie van onze regio te versnellen. Onze topwetenschappers geven elke dag weer het beste van zichzelf om te werken aan onze toekomst. 

Wat we doen

imec is een wereldwijde koploper in R&D. Bedrijven uit alle windstreken kiezen ons als hun partner voor baanbrekend fundamenteel onderzoek op het vlak van nano- en digitale technologieën. Die unieke positie gebruiken we als hefboom om ook lokale impact te creëren. We slaan de handen in elkaar met bedrijven en overheden voor projecten die technologie gebruiken om te zorgen voor betere gezondheidszorg, aangename steden, duurzame landbouw, schone energie, enzovoort. Dat doen we in Nederland, de Verenigde Staten, ... maar natuurlijk bovenal in Vlaanderen. Daar liggen onze roots en werken we al decennia samen met overheden, partnerorganisaties, ondernemingen, universiteiten en burgers.

 

Wat je zeker niet mag missen

Wie op zondag 2 oktober imec bezoekt, komt er te weten hoe technologie onze toekomst zal vormgeven. Dat doe je aan de hand van demo’s, STEM-workshops, ontmoetingen met wetenschappers, een bezoek aan onze cleanroom, interactieve spellen en nog veel meer!

 

Wist je dat?

imec zoekt heel wat nieuw talent, neem zeker een kijkje op onze jobpagina.

imec organiseert deze dag niet alleen maar samen met de fijne collega's van RVO Society. Hun doel is om de interesse van 5- tot 25-jarigen voor technologie aan te wakkeren. De organisatie staat op het kruispunt tussen onderzoek en onderwijs: ze vertaalt de innovatiekennis van bedrijven en onderzoekscentra naar onderzoeksprojecten en onderwijsactiviteiten voor jonge mensen. RVO Society is opgericht in 2000 ter nagedachtenis van Roger Van Overstraeten, de stichter en eerste CEO van imec.

 

Adres:
Kapeldreef 75
3001 Leuven
Website: www.imec-int.com
Openingsuren:

10u - 17u

Inhoud:
  • Techniek & Technologie
Praktisch:
  • Leuk voor kinderen
Gesproken taal:
  • Nederlands
Toegankelijkheid rolstoelgebruikers:
  • Volledig rolstoeltoegankelijk

Kapeldreef 75, Leuven