Terug naar resultaten

Imec

Wat je zal ontdekken

Bij imec gebeurt al 35 jaar onderzoek over digitale technologie en nano-elektronica. In al die tijd maakten we computerchips beter en goedkoper waardoor we nu allemaal met een smartphone rondlopen die we als een Zwitsers zakmes voor alles en nog wat gebruiken.

Meer dan 4000 topwetenschappers uit meer dan 90 landen werken hier samen aan de toekomst van ons allemaal. Tegelijk zetten de educatieve experts van RVO Society deze innovatieve kennis om in navormingen voor leerkrachten en projecten die jongeren willen warm maken voor wetenschap en technologie.

De grote uitdagingen van de 21e eeuw

Op deze 35e verjaardag kijken we graag vooruit, meer bepaald naar 2035. Waar gaan we naartoe met onze gezondheidszorg, steden, mobiliteit, logistiek, industrie, energie en onderwijs? Hier zoeken we het uit en kijken we hoe technologie ons kan helpen om de uitdagingen van de 21ste eeuw aan te pakken.

Lopen we in 2035 nog rond met onze smartphone? Of is die vervangen door een bril of lenzen waarop extra informatie verschijnt? Door slimme oordopjes, een microfoon in je tand of een antenne in je kleding? En maken we allemaal zelf onze kleding, onze smartphone en ons eten met een 3D-printer? Misschien …

Wat mag je verwachten?

Wie op zondag 6 oktober imec bezoekt, komt er te weten hoe technologie onze toekomst zal vormgeven. Dat doe je aan de hand van demo’s, workshops, ontmoetingen met wetenschappers, een bezoek aan onze cleanroom én een gloednieuw smartphonespel.

In ons spel creëer je een digitale tweeling van jezelf. Zoek naar onze 2035-stickers, scan hem in met je app en upload de informatie naar je digitale tweeling. Hoe meer informatie je verzamelt, hoe meer jouw digitale tweeling klaargestoomd wordt voor de toekomst.

Nieuwsgierig? Je weet waar je moet zijn op 6 oktober!

Praktisch

Datum: Zondag 6 oktober
Openingsuren: 10u – 17u (we sluiten de deuren om 16u30)
Adres: Kapeldreef 75, 3001 Leuven

Parkeren kan in het parkeergebouw in de Kapeldreef
(volg parking route imec 1, zie plannetje)
Er is een bewaakte fietsenstalling bij de ingang (Kapeldreef 75)

Adres:
Remisebosweg 1
3001 Leuven
Openingsuren:

10u - 17u

Inhoud:
  • Techniek & Technologie

Remisebosweg 1, Leuven

In the spotlight

GENT

KU Leuven Technologiecampus Gent

  • Techniek & Technologie

KORTRIJK (MARKE)

Beugnies Les Chocolats

  • Voeding & Events

Gent

ArcelorMittal Gent

  • Techniek & Technologie