Active Ants

Active Ants is in 2010 opgericht met het idee om e-fulfilment door middel van innovatie, automatisering en het werken met robots, accurater en efficiënter te laten zijn.

E-fulfilment is de verwerking van goederen na een transactie via het internet. Het gaat net als traditionele logistiek of fulfilment over het bewaren van goederen, het verwerken van orders en het organiseren van het transport, zodat de levering bij de klant correct gebeurt. Toch is er zeer groot verschil met het traditionele proces van fulfilment. E-fulfilment wordt vooral gekenmerkt door processen, die gepaard gaan met e-commerce. De belangrijkste kenmerken zijn: - De snelheid van orderverwerking- Een order is een samenstelling van verschillende producten- Het transport is vaker georganiseerd binnen het netwerk van koerierdiensten dan van vrachtvervoer In de praktijk komt het er op neer dat bestellingen die via een webshop of andere e-commerce-winkel gedaan zijn ook daadwerkelijk bij de eindgebruiker worden afgeleverd.

Active Ants is uitgegroeid tot een van de grotere spelers in Nederland en België.

In 2018 is Active Ants een samenwerking aangegaan met bpost. Als onderdeel van bpost kunnen ze gebruik maken van een efficient wereldwijd verzendnetwerk. Ook wil Active Ants samen met bpost in alle belangrijke landen van Europa e-fulfilment centers bouwen die met elkaar kunnen samenwerken om op deze manier onze webwinkel klanten nog beter te kunnen bedienen. 

Ontdek Active Ants!

imec

Als wereldvermaard onderzoekscentrum gelooft imec in de bijdrage van technologie aan een betere toekomst. Lokaal brengen ze die visie in de praktijk door bedrijven en overheden te ondersteunen bij hun duurzame innovatie. Hun doel is om alle academische kennis rond chiptechnologie in Vlaanderen te bundelen. Want die technologie is de motor voor de derde industriële revolutie – en daarmee voor de blijvende welvaart van de regio.

Het is ondertussen meer dan duidelijk dat de strategische keuze voor de oprichting van imec een schot in de roos was. Dankzij een intense samenwerking met de industrie brengt imec jaarlijks meer dan 350 miljoen euro buitenlands kapitaal naar Vlaanderen. Daarnaast draagt imec bij aan de Vlaamse economische groei door bedrijven te ondersteunen bij de ontwikkeling van innovatieve digitale toepassingen. En dat binnen diverse domeinen zoals Industrie 4.0, smart health of smart energy. Uit een onafhankelijke impactstudie van Idea Consult blijkt dat imec tijdens de periode 2009-2018, een toegevoegde waarde van 4,91 miljard euro teweegbracht in Vlaanderen, een fiscale opbrengst van 2,59 miljard euro realiseerde voor de Vlaamse en federale overheid en hier tegenover 0,67 miljard euro aan subsidie ontving.

Ontdek imec virtueel

Belgische Marine

De driehoek Oostende - Zeebrugge – Brugge en bij uitbreiding West- en Oost-Vlaanderen wordt binnenkort de hub van (West-)Europa voor wat betreft de drone technologie en ontwikkeling. Dronefabrieken, opleidingsscholen en campussen van hogescholen en universiteiten worden op deze locaties opgericht om deze technologie verder uit te bouwen en te ontwikkelen.

Om hier alvast op te anticiperen en een jaarlijks recurrent gerenommeerd event te creëren, zet de Marine samen met zijn partners nu al voor de derde editie volop in op de nieuwste technologieën betreffende de inzet van drones (onderwater-, oppervlakte- en luchtdrones) in het maritieme milieu.

“Navy TECHNOFest 2022”: De Belgische Marine en zijn partners (zoals Noordzee Drones) bouwen de basis om tot een waar festivalterrein

Zin in wat TikTok-actie samen met espe?

Ontdek de Belgische Marine

Tekni-plex

Wedden dat je er nooit bij stil staat? De keel- en neusspray, de puffer van de longpatiënt, de blisterverpakking met het geneesmiddel, het handpompje voor zeep, de balpen, het parfumflacon en de fles met draaidop; stuk voor stuk dagelijkse gebruiksvoorwerpen waarvan het technisch functioneren of bewaren van de inhoud afhangt van kleine dingetjes zoals stijgbuisjes, doorzichtige barrièrefilm en dichtingen binnenin. Onzichtbaar, maar onmisbaar.

Tekni-Plex Europe, industrieel toeleveringsbedrijf in Erembodegem (Aalst), is sinds 1966 pionier in de polymeertechnologie gespecialiseerd in het aanbieden van hoogwaardige kunststofoplossingen voor de ontwikkeling van innovatieve verpakkingsmaterialen. Als wereldleider op het gebied van plastic- en rubbertechnologie biedt Tekni-Plex op maat gemaakte materiaaloplossingen aan voor kritieke toepassingen voor grote en kleine medische en farmaceutische spelers en producenten van verzorgings- en huishoudproducten of voedingsbedrijven.

Tekni-plex opent zijn deuren.

ScioTeq

Het bedrijf heeft een gevestigde reputatie voor het ontwerp en de productie van professionele beeldschermen, die hun toepassing vinden in drie bijzonder boeiende en veeleisende markten: de luchtvaart, luchtverkeersleiding en defensie. De uitzonderlijke techniek achter hun displays zorgt ervoor dat ze tegen een stootje kunnen. Uitzonderlijke hitte, verschillen in luchtdruk, extreme schokken, hun displays kunnen het allemaal aan! 

De naam? ScioTeq. Een onderneming die ooit deel uitmaakte van Barco, voortbouwt op dezelfde innovatieve expertise en de technoloqie tot een hoger niveau tilt. Een buitenbeentje in Kortrijk, West-Vlaanderen en zelfs ver daarbuiten. 

Kom meer te weten over ScioTeq