Terug naar resultaten

ArcelorMittal Gent

Het is verplicht om je bezoek aan ArcelorMittal Gent op voorhand te reserveren!

Niet rolstoeltoegankelijk.

Leuk voor jongeren vanaf 14 jaar (kinderanimatie voorzien voor kinderen onder de 14 jaar)

 

Wie we zijn

ArcelorMittal Belgium behoort tot de ArcelorMittal-groep, het grootste staalbedrijf ter wereld. Onze Belgische cluster met sites te Gent, Luik, Geel en Genk, telt 5.000 medewerkers en beschikt over alle nodige installaties om aangevoerde grondstoffen op een duurzame en innovatieve manier om te zetten in staalproducten met een hoge toegevoegde waarde.

Waar we voor staan

Innovatie zit in het DNA van ArcelorMittal Belgium. Industrie 4.0 speelt een hoofdrol binnen ons bedrijf, waarbij het ons doel is om het ‘slimme staalbedrijf van de toekomst’ te worden. Als hoogtechnologisch en innoverende onderneming, zetten we de nieuwste technieken rond het vergaren, verwerken, visualiseren en analyseren van allerhande (proces)data dagdagelijks actief in. Denk daarbij onder meer aan zelfrijdende plakkentransportwagens, 3D-simulatoren om tot kraandrijver opgeleid te worden, drones om de volumes van de grondstoffenbeddingen op te meten…

We hebben alle troeven in huis om koploper te zijn op het vlak van innovatie: hooggekwalificeerde medewerkers, hoogtechnologische installaties en sterk geautomatiseerde processen Daarnaast werken we samen met verschillende strategische partners (bv. onderzoekscentra, onderwijswereld, andere bedrijven en sectoren) om koolstofneutraal staal te ontwikkelen.

ArcelorMittal Belgium behoort tot de wereldtop op het vlak van energie- en CO2-efficiëntie en is als hoogtechnologisch bedrijf pionier op het vlak van CO2-reductie. We hebben ons geëngageerd om onze CO2-uitstoot tegen 2030 met 35% te verminderen in vergelijking met 2018 en tegen 2050 koolstofneutraal te zijn. De concrete uitvoering van onze CO2-roadmap richting koolstofneutraliteit in 2050 is in volle gang. Om die doelstellingen te bereiken, worden verschillende state-of-the-artprojecten parallel opgestart. Via de 'Smart Carbon Route' vervangen we systematisch fossiele koolstof door groene en gerecycleerde koolstof. Twee voorbeelden van baanbrekende installaties die een cruciale rol spelen zijn Torero, voor de omzetting van afvalhout in groene steenkool, en Steelanol, dat CO omzet in duurzame ethanol. Daarnaast willen we ook investeren in een installatie voor direct gereduceerd ijzer (DRI) en twee elektrische ovens in de vestiging in Gent, wat zal leiden tot een grote vermindering van de CO2-uitstoot.

 

Wat we doen

ArcelorMittal Belgium maakt innovatieve en duurzame staalproducten voor uiteenlopende toepassingen in de automobielsector en andere industriële sectoren zoals de groene-energiesector, bouwsector, witgoedsector, verpakkingssector...Staal heeft altijd centraal gestaan in de menselijke vooruitgang. En staal zal ook in de toekomst belangrijk blijven omdat het sterk, duurzaam, flexibel en eindeloos recycleerbaar is - perfect dus voor een circulaire economie. ArcelorMittal wil een voortrekkersrol opnemen in de ontwikkeling van technologieën die een wereldwijde overgang naar een koolstofarme economie moeten ondersteunen en mogelijk maken. Slimmer staal maken voor een betere wereld dus. 

Wat je zeker niet mag missen

Naast de ‘klassiekers’ (warmwalserij, verzendhallen), kom je deze editie van open bedrijvendag ook in contact met de ‘groene’ kant van ons bedrijf: je maakt een boswandeling op onze terreinen en je passeert één van de vele windturbines die groene energie produceren voor ons productieproces. Een niet te missen kans!

Waarom het zo goed werken is bij ons

ArcelorMittal Belgium, dat is techniek zoals je die nooit eerder gezien hebt. Van de hightech in onze hoogovenprocessen, volledig geautomatiseerde kranen en installaties of nieuwste technologieën op vlak van milieu, ArcelorMittal Belgium heeft het allemaal.

Wie bij ArcelorMittal Belgium aan de slag gaat, komt terecht in een boeiende maar vooral duurzame en hoogtechnologische werkomgeving. Ben je op zoek naar een bedrijf waar je alle advies, steun en mogelijkheden krijgt die je nodig hebt om verder te groeien? Dan vind je bij ons zeker de job die je zoekt. Dit is wat wij je bieden:

 • Breed loopbaanperspectief
 • Bruisende werkomgeving
 • Baanbrekende technologie
 • Begeleiding
 • Betrokkenheid
 • Competitieve verloning en voordelen

We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe collega’s (ingenieurs, masters, bachelors, onderhouds- en productiemedewerkers...) die mee het klimaatneutrale staal van de toekomst willen maken. Kom kijken wat deze jobs precies inhouden!

 

Programma

Welkomstwoord.

Rondrit per bus door de fabriek met 3 uitstapplaatsen:

 • Warmwalserij (productie van warmgewalste rollen
 • Verzendhal (laden van afgewerkte staalrol in wagon/vrachtwagen)
 • Boswandeling

Hapje en drankje in de cafetaria (opbrengst voor het goede doel)!

     

 

Adres:
John Kennedylaan 51
9042 Gent
Telefoon: 09 347 31 11
Openingsuren:

Van 8u30 tot 16u30

Inhoud:
 • Techniek & Technologie
Gesproken taal:
 • Nederlands

John Kennedylaan 51, Gent